2500 beguncev ponoči prestopilo zeleno mejo na območju Rigonc

Policisti so nekaj po polnoči izsledili veliko skupino tujcev, ki so prestopili zeleno mejo v bližini Rigonc. Okoli 1500 tujcev so spremljali in usmerili v Dobovo, kjer so jih nastanili v enega izmed objektov. V jutranjih urah se nedovoljeni prehodi nadaljujejo, prihaja med 500 in 1000 oseb, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Begunci na poti v Avstrijo. Foto: STA
Begunci na poti v Avstrijo. Foto: STA

DOBOVA, MARIBOR > Tujcem, ki so prišli nekaj po polnoči ter bili premraženi in mokri, so zagotovili zdravstveno in humanitarno oskrbo. Ob prihodu te skupine je bil objekt v Dobovi izpraznjen, saj so okoli 2000 tujcev, ki so bili pred tem tam nastanjeni, že prepeljali v nastanitvene centre po državi.

Policisti bodo tudi skupino, ki prihaja v jutranjih urah, spremljali do objekta v Dobovi, kjer jih bodo nastanili. O prihodu skupin tujcev jih hrvaški varnostni organi niso obvestili.

V sprejemnem centru v Brežicah je še okoli 1750 tujcev, ki jih bodo glede na proste zmogljivosti danes z vlakom prepeljali v namestitveni center v Šentilj, so zapisali na PU Novo mesto.

S PU Maribor pa so sporočili, da je ob 6. uri v sprejemnem centru Središče ob Dravi bilo 363 tujcev, v sprejemnem centru Gruškovje pa 439. V nastanitvenem centru Šentilj je bilo takrat 1868 oseb, vendar so ob 7.25 pričakovali prihod vlaka iz Dobove z dodatnimi 895 tujci. Tako bo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2763 oseb.

V nastanitveni center Šentilj z avtobusi prevažajo tudi osebe, ki so ponoči nedovoljeno vstopile v Slovenijo v Paradižu.

Ponoči so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj sprejeli 180 tujcev, so navedli mariborski policisti.

STA


Najbolj brano