200 zaposlitev za težje brezposelne

Zavod za zaposlovanje je v četrtek objavil novo javno povabilo Zaposli.me 6, namenjeno zaposlovanju težje zaposljivih brezposelnih. S pomočjo programa bodo zaposlili dodatnih 200 brezposelnih oseb, od tega 55 odstotkov žensk. Javno povabilo je odprto do 30. septembra, zanj pa je na voljo milijon evrov proračunskega denarja.

LJUBLJANA > Cilj javnega povabila je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5000 evrov oziroma sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 odstotkov zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja, brezposelni iz ciljne skupine pa si bodo s ponovno vključitvijo v delovno okolje povečali zaposlitvene možnosti, je zavod objavil na svoji spletni strani.

Subvencijo bodo lahko pridobili delodajalci, ki izhajajo z območij z visoko brezposelnostjo in bodo zaposlili dolgotrajno brezposelne osebe, starejše, mlajše, invalide, pripadnike etnične manjšine Romov itd.

Število subvencioniranih zaposlitev je odvisno od tega, na kateri sklop kandidira delodajalec oziroma od števila zaposlenih pri delodajalcu. Delodajalci lahko v okviru sklopa A, ki zaposlujejo od ene do pet oseb, pridobijo največ dve subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, pa lahko pridobijo največ 10 subvencioniranih zaposlitev. Delodajalci, ki kandidirajo v okviru sklopa B, bodo lahko s subvencijo zaposlili do 100 brezposelnih oseb.

STA


Najbolj brano