V UKC Ljubljana to noč ni bilo poškodovanih s pirotehničnimi sredstvi

Tokratno silvestrsko noč v Univerzitetni klinični center Ljubljana ni prišel nihče po pomoč zaradi poškodbe s pirotehničnimi sredstvi.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Po oceni dežurne zdravnice v sprejemni ambulanti Pediatrične klinike Marije Praprotnik je bilo ponoči bolj mirno. V minulih 24 urah so obravnavali devet otrok. Štirje so bili ambulantno pregledani in so lahko odšli domov, v oskrbi pa jih je ostalo pet, med njimi dva zaradi preveč popitega alkohola, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Ljubljanski reševalci so se na nujno pot odpravili več kot 50-krat, 36 oseb so oskrbeli v mavčarni, na Pediatrični kliniki pa so zaradi preveč popitega alkohola v oskrbi obdržali dve mladoletni osebi.

Na internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana so po njihovih navedbah v preteklih 24 urah obravnavali 82 oseb, od tega 33 ponoči, kar je po besedah nadzornega zdravnika Marka Živca nekaj več kot pretekla leta. Po polnoči so pripeljali tudi štiri osebe, ki so zaužile preveč alkohola, a nihče ni bil življenjsko ogrožen.

Po navedbah nadzornega travmatologa na kirurški urgenci Miloša Vesela pa so v preteklih 24 urah obravnavali 156 bolnikov, od tega 66 v nočnem času. Dvajset jih je bilo hospitaliziranih in med njimi trije čakajo na operativni poseg. Opravili so 44 majhnih operacij in pet večjih, 36 bolnikov pa so oskrbeli v mavčarni.

Poškodovanih s pirotehničnimi sredstvi v UKC Ljubljana to noč ni bilo, reševalci pa se se na nujno pot odpravili več kot petdesetkrat, so še sporočili iz kliničnega centra.

STA


Najbolj brano