Nalivi možni tudi danes

Ponoči je Slovenijo zajela vremenska fronta z neurji z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra. Ob močnejših nalivih in nevihtah lahko hitro in močno narastejo hudourniki in manjše reke ter ob tem poplavijo na izpostavljenih mestih ob strugah, opozarjajo na Arsu.

Ponoči je Slovenijo zajela vremenska fronta z neurji z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra Foto: STA
Ponoči je Slovenijo zajela vremenska fronta z neurji z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra Foto: STA

LJUBLJANA > Na Agenciji RS za okolje (Arso) še opozarjajo, da bo danes pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost malo nad 100 kilometrov na uro.

V nedeljo zvečer po 22. uri so po podatkih Centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje RS prejeli več prijav iz različnih krajev v severovzhodni Sloveniji, med drugim iz Cankove, Rogaševcev, Puconcev in Slovenskih Konjic, o zalitih objektih in cestah zaradi močnega naliva.

Po podatkih centra za obveščanje je ponoči meteorna voda zalila številne objekte, največ na območju občin Celje, Slovenske Konjice, Vojnik, Žalec in Novo mesto. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo iz kletnih prostorov, ponekod pa so morali očistiti tudi nanesen material s cestišč. V Muti je meteorna voda zalila stavbo občinske uprave. V občinah Podvelka in Lendava pa je malo pred polnočjo zaradi izpada elektrike v temi ostalo več kot 2300 odjemalcev Elektra Maribor.

Na območju BTC v Ljubljani močan veter odkril del ostrešja objekta. Gasilci so s folijo prekrili približno 20 kvadratnih metrov razkrite strehe in s tem preprečili nadaljnjo škodo. V Zgornjih Gorčah je veter podrl drevo, ki je padlo na cestišče in razkril skladišče hmelja. V Črenšovcih je veter odkril del strehe stanovanjske hiše. v Strunjanu je močan veter z veza odtrgal jadrnico in odneslo k obali.

Strela je treščila v gospodarski objekt v Zgornji Dragi v občini Ivančna Gorica. Posledično je zagorela električna instalacija in nekaj opreme, ki so jo pogasili gasilci. Lastnik, ki se je nadihal plinov je preventivno odšel v Zdravstveni dom Ivančna Gorica na pregled.

Danes bo oblačno. Čez dan bo dež slabel in popoldne predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji ponehal. V zahodnih krajih se bo delno zjasnilo.

Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod severni ali severovzhodni veter. V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, najmanj dežja bo v zahodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod večinoma šibak veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 17, najvišje dnevne danes in jutri od 11 do 17, na Primorskem do okoli 21 stopinj Celzija.

STA


Najbolj brano