Fillijeva izbira Biziljeva in Šavko

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli je med prijavljenimi kandidati za direktorja televizije izbral Ljerko Bizilj, pri imenovanju direktorja radia pa njegova izbira ostaja Andrej Šavko.

Marko Filli Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Marko Filli Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Marko Filli za Ljerko Bizilj in Andreja Šavka potrebuje še soglasje programskega sveta, ki bo o tem odločal 24. novembra.

Filli je povedal, da je programski svet RTVS o svoji izbiri za funkciji direktorja Televizije Slovenija (TVS) in Radia Slovenija obvestil danes zvečer. O Šavku, ki je zdaj odgovorni urednik radijskih programov v koprskem regionalnem RTV centru, se je programski svet odločal že 29. septembra, vendar ni izglasoval soglasja k imenovanju.

Šavko v ponovno odločanje

Filli ponuja Šavka v ponovno odločanje brez ponovitve razpisa. Generalni direktor RTVS svojo odločitev utemeljuje z dejstvom, da je programski svet prvič odločal o Šavku v nepopolni sestavi - v svetu namreč ni bilo predstavnikov zaposlenih. Po Fillijevih besedah gre v primeru Šavka zagotovo za izbiro, ki si zasluži odločanje v polni sestavi.

Na razpis za direktorja TVS je prispelo šest kandidatur. Biziljeva, zdaj odgovorna urednica tretjega televizijskega programa, je po oceni Fillija najboljša izbira med prijavljenimi. Poudaril je njene dolgoletne izkušnje, znanje in vizijo razvoja TVS, ki jo je Biziljeva priložila kandidaturi.

Prijavila se je tudi Miša Molk

Razpis za položaj direktorja TVS se je iztekel 10. oktobra. RTVS je začel iskati novega direktorja po tistem, ko je dosedanji prvi mož televizije Janez Lombergar 18. septembra Filliju podal odstopno izjavo. Poleg Biziljeve so kandidature med šesterico oddali še trije znani televizijci: Miša Molk, Vanja Vardjan in Zoran Medved.

Na razpis za direktorja radia pa sta se poleg Šavka prijavila še odgovorna urednika drugega in tretjega radijskega programa, Mirko Štular in Matej Venier. Filli ni skrival razočaranja, ko programski svet prvič ni izglasoval soglasja k imenovanju. Njegov komentar je bil, da gre za dogajanje, ki ga ne razume.

Filli poudarja, da Šavku ni mogoče očitati nikakršne politične opredeljenosti, iz njegovega programa pa je razvidno, da je dober poznavalec radijskega medija.

STA


Najbolj brano