Svetovno prvenstvo v nogometu zasenčila tragedija

V brazilskem mestu Belo Horizonte se je v četrtek podrl avtocestni nadvoz in pod seboj pokopal osebni avtomobil, dva tovornjaka in sprednji del avtobusa. Tuje tiskovne agencije poročajo o najmanj dveh mrtvih in več kot 20 poškodovanih. Mestni stadion Mineirao bo v torek gostil polfinalno tekmo svetovnega prvenstva v nogometu.

Svetovno prvenstvo v nogometu je zasenčila tragedija.  V  
mestu Belo Horizonte se je podrl avtocestni nadvoz in pod 
seboj pokopal osebni avtomobil, dva tovornjaka in sprednji 
del avtobusa.
Svetovno prvenstvo v nogometu je zasenčila tragedija. V mestu Belo Horizonte se je podrl avtocestni nadvoz in pod seboj pokopal osebni avtomobil, dva tovornjaka in sprednji del avtobusa. 

BELO HORIZONTE > Nadvoz je bil eden od številnih gradbenih projektov v Braziliji za potrebe letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu in bi moral biti dokončan že junija. Dokončali so ga šele zdaj in delavci so v četrtek odstranjevali zidarske odre. Nadvoz je bil namenjen mestnemu avtobusnemu prevozu.

O vzrokih nesreče nemudoma še niso poročali, brazilska predsednica Dilma Rousseff pa je žrtvam in njihovim sorodnikom izrazila sožalje ter obljubila pomoč zvezne vlade.

Ruševine so pokopale prazna gradbena tovornjaka in osebni avtomobil, za katerega sprva ni bilo znano, koliko ljudi je bilo v njem. Betonske ruševine so padle tudi na sprednji del avtobusa in ubile voznico. Reševalcem je iz razbitine uspelo potegniti 13 preživelih.

Brazilija je zelo hitela z gradbenimi projekti pred začetkom svetovnega prvenstva in do četrtka je vse potekalo brez večjih težav, čeprav je bilo veliko zamud. Tragedija v mestu Belo Horizonte bo na žalost pokvarila dober vtis, ki ga je Braziliji uspelo ustvariti z dosedanjim potekom prvenstva.

Na mestnem stadionu Mineirao, ki sprejme 58.000 gledalcev, so doslej odigrali več tekem v predtekmovalnih skupinah ter tekmo osmine finala med Brazilijo in Čilom, v torek pa bo tam ena od dveh polfinalnih tekem.

STA


Najbolj brano