Suarez obljubil, da ne bo več grizel

Urugvajski nogometni zvezdnik Luis Suarez, ki ga je doletela štirimesečna prepoved vseh nogometnih dejavnosti in prepoved igranja na devetih reprezentančnih tekmah, ker je na tekmi svetovnega prvenstva v Braziliji ugriznil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija, se je za incident opravičil.

 Foto: Henry Romero
Foto: Henry Romero

MONTEVIDEO > “Opravičujem se Giorgiu Chielliniju in vsej nogometni družini,” je Luis Suarez zapisal na Twitterju in dodal: “Obljubljam, da ne bo več takšnega incidenta.” Suarez je bil pred tem že dvakrat kaznovan zaradi grizenja tekmecev.

“Globoko obžalujem to dejanje. Resnica je ta, da je moj kolega Giorgio Chiellini utrpel fizične posledice ugriza, ki se je zgodil v trku z mano. Po nekaj dneh doma, v krogu družine, sem se pomiril in se realno ozrl na to, kar se je zgodilo na tekmi med Italijo in Urugvajem 24. junija 2014,” je še zapisal Suarez.

Na opravičilo se je že odzval tudi Chiellini, ki je poudaril, da je vse skupaj že pozabljeno. Še več, Chiellini je odgovorne pozval, da mu znižajo kazen.

Svoj pogled na ta incident in kazen Mednarodne nogometne zveze Fife pa si je privoščil urugvajski predsednik Jose Mujica. Ta je krovno nogometno zvezo označil kar kot “bando starih k... sinov”. “Fifa lahko kaznuje, a ne s fašističnimi kaznimi,” je dejal Mujica.

Urugvaj je sicer tekmo z Italijo dobil z 1:0, v osmini finala pa ga je izločila Kolumbija.

STA


Najbolj brano