Smrtni žrtvi ob slavju Kolumbijcev in Brazilcev

Južnoameriški mediji poročajo tudi o smrtnih žrtvah ob slavju Brazilije in Kolumbije zaradi sobotnega preboja v četrtfinale nogometnega svetovnega prvenstva. V vsaki državi je zaradi nogometa umrl vsaj po en navijač.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

RIO DE JANEIRO > V Kolumbiji je v Bosi, zahodnem predelu prestolnice Bogote, umrla 25-letnica. Po prvih podatkih policije je bila žrtev slavnostnega streljanja vsevprek v enem od uličnih praznovanj po zmagi nad Urugvajem (2:0). Najmanj ena oseba je bila s strelnim orožjem tudi ranjena. Policija dogodke preiskuje, župan Bogote Ricardo Bonilla pa je navijače že pozval, naj bodo bolj previdni. Po prejšnji zmagi z Grčijo je bilo v podobnih slavjih v Kolumbiji kar devet mrtvih.

Brazilija pa si je zmago v osmini finala proti Čilu priborila šele po streljanju enajstmetrovk. Mediji poročajo, da je bila napetost ob izvajanju strelov z bele ročke usodna za 69-letnega brazilskega navijača pred televizorjem, ki ga je "izdalo" srce. Zdravniki so pohiteli, ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu niso mogli več pomagati.

STA


Najbolj brano