Slab nastop Gane na mundialu odnesel ministra za šport

Iz pisarne ganskega predsedstva so danes sporočili, da so po izpadu ganske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je Gana ostala brez osmine finala, zamenjali ministra za šport in mladino Elvisa Afriyie-Ankraha ter njegovega namestnika Josepha Yamina.

 Foto: Kai Pfaffenbach
Foto: Kai Pfaffenbach

AKRA > Ganski nogometaši so na mundialu grozili tudi z bojkotom zadnje tekme skupine G proti Portugalski, ker nihče od nogometašev ni prejel 75.000 dolarjev, kolikor jim je vlada obljubila za nastop na SP. Tako vladi ni preostalo drugega, kot da je s svojim letalom v Brazilijo odpeljala več kot tri milijone dolarjev dolarjev v gotovini za obljubljene premije.

Za nameček je vodstvo izbrane vrste zaradi disciplinskih prekrškov izključilo dva zvezdnika reprezentance Kevin-Princea Boatenga in Sulleyja Muntarija, ki tako nista smela zaigrati na zadnji, odločilni tekmi med Gano in Portugalsko v Brasilii. Muntari naj bi po treningu reprezentance udaril enega od ganskih funkcionarjev, Boateng pa se je sprl s selektorjem Kwesijem Appiahom.

Gana je tekmo izgubila z 1:2 in prvič v treh nastopih na svetovnih prvenstvih tekmovanje končala že po skupinskem delu.

STA


Najbolj brano