Pari osmine finala nogometnega SP

Evropa je tako kot že pred štirimi leti v Južnoafriški republiki v osmini finala SP v nogometu zastopana s šestimi državami. Prvič sta v drugem delu dve afriški državi, kar osem držav pa prihaja iz obeh Amerik. Azija in Avstralija sta ostali brez predstavnika med najboljših 16 ekip sveta.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

BRASILIA > Dobro so zastopane južnoameriške države, poleg gostiteljice Brazilije je preboj uspel še Urugvaju, Argentini, Čilu in Kolumbiji. Severna in srednja Amerika se lahko med najboljšimi 16 reprezentancami veseli treh udeležencev, napredovali so ZDA, Mehika in veliko presenečenje prvenstva Kostarika. Z Alžirijo in Nigerijo sta se v osmino finala prvič v zgodovini prebili dve afriški državi.

Sobota, 28. junij, 18.00, Belo Horizonte: Brazilija - Čile; 22.00, Rio de Janeiro: Kolumbija - Urugvaj. Nedelja, 29. junij, 18.00 Fortaleza: Nizozemska - Mehika; 22.00 Recife: Kostarika - Grčija. Ponedeljek, 30. junij, 18.00 Brasilia: Francija - Nigerija; 22.00 Porto Alegre: Nemčija - Alžirija. Torek, 1. julij, 18.00, Sao Paulo: Argentina - Švica; 22.00 Salvador: Belgija - ZDA.

S stare celine so v osmino finala napredovale Nizozemska, Belgija, Francija, Nemčija, Švica in Grčija. Za sedem evropskih držav, med njimi so aktualni svetovni prvaki Španci, nekdanji svetovni prvaki Italijani in Angleži, pa je prvenstva po predtekmovanju že konec.

STA


Najbolj brano