Osramočenemu Suarezu dovolili trening z reprezentanco

Mednarodna nogometna zveza Fifa je kaznovanemu urugvajskemu napadalcu Luisu Suarezu dovolila, da v času začasne štirimesečne prepovedi tekmovanj lahko sodeluje na pripravah in treningih skupaj z reprezentanco.

 Foto: Henry Romero
Foto: Henry Romero

MONTEVIDEO > Urugvajska nogometna zveza je tudi uradno vložila pritožbo na sklep disciplinske komisije krovne svetovne organizacije, ki je izvrstnega napadalca kaznovala zaradi nešportnega obnašanja na tekmi svetovnega prvenstva proti Italiji, ko je Suarez namerno zasadil svoje zobe v ramo igralca italijanske ekipe Giorgia Chiellinija.

Suarezov suspenz pa, kot so pojasnili predstavniki Fife, ne zajema nogometaševega sodelovanja v pripravah, kar je v nasprotju s prvotnim namenom kazni, ko je Fifa Suarezu izrekla devet reprezentančnih tekem prepovedi ter štirimesečno prepoved vseh z nogometom povezanih dejavnosti. "Nikakor ni mogoče omejiti igralčeve pravice, da v času trajanja prepovedi trenira, saj bi bila takšna omejitev nesorazmerna," je politiko Fife v četrtek pojasnil prvi človek disciplinske komisije Fife Claudio Sulser.

Po poročanju španskih medijev je zdajšnji Urugvajčev delodajalec, angleško moštvo iz Liverpoola, tik pred sklenitvijo dogovora o Suarezovem prestopu h katalonskemu velikanu Barceloni. Sicer menda za odškodnino manjšo od sprva omenjanih 88 milijonov evrov.

STA


Najbolj brano