Neymarju ukradli sanje, Zuniga se opravičuje

Grob udarec Kolumbijca Juana Zunige, ki je na petkovi četrtfinalni tekmi na svetovnem prvenstvu v Braziliji pokosil največjega brazilskega zvezdnika Neymarja, je slednjemu uničil domače prvenstvo.

RIO DE JANEIRO > “Ukradli so mi sanje, da bi igral v finalu. A še vedno sanjam, da bomo prvaki,” je dan po poškodbi dejal Neymar.

Udarec s kolenom v hrbet je na tekmi ostal nekaznovan, a je krovna nogometna zveza Fifa že napovedala preiskavo in morebitne ukrepe proti Zunigi. Neymarju to, tudi če bo Kolumbijec dobil kazen, ne bo pomagalo: poškodba vretenc je tako huda, da bo moral počivati vsaj tri tedne, bržkone še več, in svetovno prvenstvo se je zanj končalo v petek na nosilih.

“Moje sanje so se končale. A ostajajo še sanje Brazilije, radi bi postali prvaki in teh sanj še ni konec,” je brazilskim navijačem sporočil razočarani Neymar. “Ostali sta še dve tekmi in prepričan sem, da bodo moji soigralci naredili vse, da dvignemo pokal,” je prek brazilske zveze sporočil eden njenih ključnih igralcev.

Nogometaš je že zapustil pripravljalno središče brazilske ekipe v Teresopolisu, s helikopterjem so ga prepeljali v Rio de Janeiro. A zdravnik ekipe Jose Luiz Runco ni izključil možnosti, da bi Neymar vendarle še pomagal ekipi - a le kot navijač ob robu igrišča. “Če ne bo čutil bolečin in se bo dobro počutil, bi lahko potoval z ekipo. Za to ne vidim težav,” je dejal zdravnik, ki pa seveda poudarja, da je za okrevanje po takšni poškodbi potrebno strogo mirovanje.

V kolumbijskem taboru so medtem objavili pisno opravičilo Zunige. “Zelo mi je žal, da je prišlo do tako hude poškodbe. Še posebej mi je hudo, ker je bila posledica normalnega poteka tekme in ne moje namerne grobosti ali zlobe,” je v pismu, ki ga je na spletni strani objavila kolumbijska nogometna zveza (FCF), dejal Zuniga. “Upam, da se boš kmalu spet zdrav vrnil na igrišča. Občudujem te in mislim, da si eden najboljših igralcev na svetu,” Zuniga še piše v opravičilu Neymarju.

STA


Najbolj brano