Kako (ni)so igrali zvezdniki

Pod drobnogled smo vzeli nekaj najbolj izpostavljenih posameznikov predtekmovanja na svetovnem prvenstvu.

James Rodriguez, Kolumbija
James Rodriguez, Kolumbija 

> Thomas Muller - 8: Čeprav ni v njem kaj veliko zvezdniškega, pridno nabira gole, podaje, lovorike ... Nemški stroj, ki obvlada vse, naslednik Lotharja Mattheusa, Paula Breitnerja ...

> Leo Messi - 8: Morda pa je zadnji mesec pri Barceloni res varčeval z močmi. Igra in se trudi, lahko pokaže še kakšno potezo več. Če pa želi Argentina iti do konca, potem bo potreboval tudi pomoč soigralcev, saj vsi še ne razumejo njegovih zamisli.

> Neymar - 9: Najbrž prvo ime predtekmovanja. Ker je to njegov prvi mundial, igra še s posebno strastjo, navijači pa ga še dodatno nosijo. Toda: igra Brazilije je skoraj preveč odvisna od njega. Bo zmogel prenesti ta pritisk?

> Mario Balotelli - 3: Po spodbudnem začetku je poniknil. Tudi soigralci začenjajo razumeti, da je s svojim pojmovanjem nogometa za ekipo škodljiv. Zadnji čas, da odraste, sicer bo končal kot cirkusant.

> Arjen Robben - 8: Kot da bi ponovno užival v igranju nogometa, saj se zdi, da je v Guardiolovem Bayernu nekoliko utesnjen. Odlično se je ujel z Van Persiejem in mladimi nizozemskimi močmi.

> James Rodriguez - 7: 22-letni Kolumbijec je prvi kandidat za najboljšega mladega igralca tega prvenstva. Odlikujeta ga pregled igre in občutek za gol. Vezist Monaca je srce prenovljene kolumbijske ekipe, ki je ena od štirih, ki sploh še ni oddala točke.

> Wayne Rooney - 6: Še eno veliko tekmovanje je šlo v nič, leta pa neusmiljeno tečejo. Morda je bil med Angleži še med najboljšimi, ampak to ni bilo dovolj za več kot en zadetek in klavrno točko.

> Marroune Fellaini - 8: Ideolog poletne igre belgijskih rdečih vragov ni zastonj član Manchester Uniteda. Prikazal je tako napadalno kreativnost kot disciplino v obrambnih nalogah.

> Edin Džeko - 6: Na zadnji tekmi je pokazal, da bi lahko bil eden od junakov turnirja. Če bodo Bosanci vztrajali na poti, sta pred njim še dve, tri veliki tekmovanji.

> Karim Benzema - 8: Po Castrolovem indeksu uspešnosti najboljši igralec predtekmovanja. Ob odsotnosti Riberyja je prevzel vodilno vlogo v prenovljeni francoski vrsti, ta osrednja vloga pa mu kar ustreza.

> Luis Suarez - 8: Najboljši strelec najmočnejše lige na svetu bo ostal v spominu le po legendarnem ugrizu, po katerem bodo hekerji zagotovo ustvarili računalniške igrice. Škoda, da Urugvajec ne bo imel možnosti ugrizniti Brazilcev v četrtfinalu.

> Rafa Marques - 8: Mladi mehiški val je potreboval dirigentsko palico. Dobil jo je v Marquesu, ki svojo počasnost in starost kompenzira z odličnim taktičnim predvidevanjem dogodkov.

> David Villa - 4: Eden od štirih najboljših strelcev prejšnjega SP je ostal v temi. Še najbolj ilustrativno ponazarja zaton španske reprezentance.

> Christiano Ronaldo - 3: Še en dokaz, da en nogometaš ne naredi (Portugalske) ekipe. Med vsemi udeleženci SP je sprožil največ strelov na gol - 24. Očitno je imel tudi zdravstvene težave, kar pa pri 75 odigranih tekmah v sezoni ni nič čudnega.

> Iker Casillas - 2: Njegova zvezda je zašla. Potem ko je izgubil mesto prvega vratarja pri Realu, tudi v španski reprezentanci ni upravičil zaupanja. A za vratarja ni prestar, ni mu še treba oditi v Saudska Arabijo ali na Japonsko.

DENIS SABADIN


Najbolj brano