Edina zmaga Hrvatov pod vprašajem

Edina zmaga hrvaške izbrane vrste na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji je postavljena pod velik vprašaj. Nemški tednik Der Spiegel, sklicujoč se na trditve Singapurca Wilsona Raja Perumala, trdi, da je bil izid - 4:0 za Hrvate - prirejen.

Mario Mandžukić Foto: Wikipedia
Mario Mandžukić Foto: Wikipedia

BERLIN > Večkrat za športne goljufije obsojeni Perumal je namreč pred začetkom omenjene tekme na svojem Facebook profilu natančno napovedal, da se bo tekma končala z zmago Hrvaške s 4:0 ter da bo v prvem polčasu Kamerun ostal z igralcem manj, kar se je po prekršku Alexa Songa v 40. minuti za rdeči karton nad Mariom Mandžukićem tudi zares zgodilo.

Šlo je sicer za sila neobičajen in nešporten prekršek. Song je pred očmi izkušenega portugalskega sodnika Pedra Proence v hrbet udaril Mandžukića in še to, ko je ta bil brez žoge. "Kamerun ima v svoji reprezentanci sedem gnilih jabolk, ki so priredila izid vseh treh tekem Kameruna v skupini A," je nemškim časnikarjem razkril Perumal, ki je bil zaradi nameščanja tekem obsojen v Singapurju, na Finskem in Madžarskem.

Tako Kamerun, ki je na mundialu ostal brez osvojene točke, kot Hrvaška sta izpadla že po skupinskem delu, v osmino finala prvenstva pa sta iz te skupine napredovali Brazilija in Mehika.

STA


Najbolj brano