Brazilci naprej, čaka jih Nemčija

Na drugi četrtfinalni tekmi nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji so gostitelji v Fortalezi odpravili Kolumbijo z 2:1 (1:0). V torek bodo v polfinalu v Belo Horizonteju igrali z Nemci, ki so pred tem z 1:0 izločili Francoze.

Brazilci se bodo v naslednji tekmi pomerili z Nemci (na 
fotografiji) Foto: Ina Fassbender
Brazilci se bodo v naslednji tekmi pomerili z Nemci (na fotografiji) Foto: Ina Fassbender

FORTALEZA > Kolumbija in Brazilija sta se na eni najbolj borbenih tekem prvenstva udarili za drugo prosto mesto v torkovem polfinalu nogometnega SP, ki bo v Belo Horizonteju. Nemcem so se na veselje polnega stadiona v Fortalezi v polfinalu pridružili Brazilci.

Stadion Castelao, gledalcev 60.000, sodniki: Velasco, Fernandez, Yuste (vsi Španija). Strelci: Silva (7.), 2:0 Luis (69.), 2:1 Rodriguez (80., 11-m). Brazilija: Cesar, Maicon, Silva, Luiz, Marcelo, Fernandinho, Paulinho (od 86. Hernanes), Oscar, Neymar (od 88. Henrique), Hulk (od 83. Ramires), Fred. Kolumbija: Ospina, Zuniga, Zapata, Yepes, Armero, Cuadrado (od 80. Quintero), Guarin, Sanchez, Ibarbo (od 46. Ramos), Gutierrez (od 70. Bacca), Rodriguez. Rumeni kartoni: Silva, Cesar; Rodriguez, Yepes. Rdeči karton:/.

Uvod v drugi četrtfinale je postregel s sanjskim začetkom za gostitelje prvenstva. Že v sedmi minuti je vodilni gol za gostitelje dosegel Thiago Silva, ki je po napaki razredčene kolumbijske obrambe s stegnom izkoristil podajo Neymarja s kota in žogo potisnil za kolumbijskega vratarja Ospino. Kolumbijci so se odprli in v 11. minuti je nevaren strel na brazilska vrata sprožil Cuadrado.

Nadaljevanje je Kolumbijce, ti so v četrtfinalu svetovnega prvenstva igrali prvič, prisililo v bolj odprto igro, zato so v napadu nekaj več prostora dobili tudi Brazilci. Dinamična igra je zadovoljila gledalce, oba vratarja pa sta imela ob številnih polpriložnostih le malo dela. Nekoliko nevarnejši so bili Brazilci.

Podobna slika je vladala tudi v drugem delu. Vse je kazalo, da je tekma odločena, ko je David Luiz v 69. minuti z velike razdalje zadel iz prostega strela za 2:0. A stadion je onemel 10. minut kasneje, ko je španski sodnik Velasco po prekršku nad Bacco pokazal na belo točko, James Rodriguez pa je z že svojim šestim golom na prvenstvu znižal na 2:1. Le minuto kasneje je bil z glavo nevaren Carlos Bacca. Ta je v 70. minuti zamenjal Guitierreza in izredno poživil kolumbijsko igro.

V zadnjih desetih minutah je sledila popolna kolumbijska ofenziva, a izid se ni več spremenil. Zato pa je Brazilija v končnici ostala brez poškodovanega Neymarja, za katerega se je svetovno prvenstvo že končalo, Thiago Silva pa je prejel drugi rumeni karton in ga v torkovem polfinalu ne bo na zelenici.

STA


Najbolj brano