Belgija boljša od Južne Koreje

Belgijska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina H) v Sao Paulu premagala Južno Korejo z 1:0 (0:0).

Jan Vertonghen
Jan Vertonghen 

SAO PAULO > Belgijski nogometaši kljub dvema zmagama na prvih dveh tekmah še niso imeli zagotovljenega prvega mesta, so pa imeli zagotovljeno napredovanje. Selektor Marc Wilmots je močno premešal začetno enajsterico, saj so bili v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Rusiji novinci Adnan Januzaj, Kevin Mirallas, Anthony Vanden Borre, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Steven Defour in Moussa Dembele. Selektor Južne Koreje Hong Myung-Bo je presenetil le s tem, da je na klop posadil zvezdnika ekipe Park Chu-Yonga.

Arena Sao Paulo, gledalcev 55.000, sodniki: Williams, Cream, Anaz (Avstralija). Strelec: 1:0 Vertonghen (78.). Južna Koreja: Kim Seung Gyu, Lee Yong, Kim (od 66. Bo-Kyung Kim), Hong Jeong Ho, Yun, Han (od 46. Lee), Ki, Lee Chung Yong, Koo, Son (od 73. Ji ), Kim Shin Wook. Belgija: Courtois, Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen, Defour, Dembele, Mertens (od 60. Origi), Fellaini, Januzaj (od 60. Chadli), Mirallas (od 88. Hazard). Rumena kartona: Hong Jeong Ho; Dembele. Rdeč karton: Defour (45.).

Prvi polčas ni ponudil veliko akcije, v njem sta reprezentanci prišli vsaka do ene lepe priložnosti za zadetek. Belgijci so nevarno zapretili v 25. minuti, ko je streljal Kevin Mirallas, žoga se je odbila od korejskega branilca, Dries Mertens pa jo je z bližine poslal čez gol. Najlepšo priložnost v prvem delu so imeli azijski predstavniki. Sung-Yong Ki je po pol ure po lepi samostojni akciji streljal v spodnji levi kot, z obrambo pa se je izkazal Thibaut Courtois. Tik pred koncem prvega polčasa so Belgijci ostali z igralcem manj, saj je rdeči karton zaradi nevarnega starta prejel Steven Defour.

V 59. minuti je Mertens znova bil nevaren, streljal je z razdalje, toda Kim Seung Gyu je njegov poizkus ubranil. Belgijci so v nadaljevanju imeli več od igre, 12 minut pred koncem pa prek Jana Vertonghna zadeli. Strel Divocka Origija je južnokorejski vratar odbil, a le do Vertonghna, ki je brez težav izkoristil ponujeno. Azijski nogometaši se po prejetem golu niso dali, poizkušali so izenačiti, vendar je belgijska obramba vse njihove nalete in strele zadržala. Na drugi strani bi vodstvo Belgije lahko povišal rezervist Eden Hazard, ki je streljal z bližine, z obrambo pa se je izkazal vratar Južne Koreje.

STA


Najbolj brano