Alžirci poslali domov Ruse

Nogometaši Alžirije so v tekmi tretjega kroga predtekmovanja na svetovnem prvenstvu v Braziliji (skupina H) včeraj remizirali z Rusijo 1:1 (0:1) in se uvrstili v osmino finala.

Islam Slimani Foto: Wikipedia
Islam Slimani Foto: Wikipedia

CURITIBA > Alžirci so po prvi zgodovinski zmagi reprezentance po 32 letih v nedeljo proti Južni Koreji tokrat v ekipi kapetana Madjida Bougherro zamenjali z Esseidom Belkalemom in lovili mesto med najboljšimi 16 ekipami, kar bi bil zgodovinski uspeh varovancev Vahida Halihodžića. Zadostoval bi jim tudi remi, v kolikor na drugi tekmi Južnokorejci ne bi premagali prvouvrščenih Belgijcev za več kot tri gole. Spremembo je v ekipi naredil tudi ruski strateg Fabio Capello, Maksima Kanunikova je v napadu zamenjal veteran Aleksander Keržakov.

Arena de Baixada, gledalcev: 39.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija). Strelca: 1:0 Kokorin (6.), 1:1 Slimani (60.). Alžirija: M'bolhi, Belkalem, Halliche, Mesbah, Feghouli, Brahimi (od 71. Yebda), Medjani, Bentaleb, Slimani (od 90. Soudani), Djabou (od 76. Ghilas), Mandi. Rusija: Akinfejev, Kozlov, Ignjaševič, Berezuckij, Kombarov, Glušakov (od 46. Denisov), Šatov (od 67. Dzagojev), Fajzulin, Kokorin, Samedov, Keržakov (od 80. Kanunikov). Rumeni kartoni: Mesbah, Ghilas, Cadamuro; Kombarov, Kozlov. Rdeč karton: /.

Rusi so tekmo v Curitibi odlično začeli. Povedli so v šesti minuti, ko je bil z glavo uspešen Aleksander Kokorin. Ta je spretno izkoristil dejstvo, da so bili Alžirci na igrišču le z desetimi igralci, saj so morali Sofianeju Feghouliju zaradi krvavitve oskrbeti rano na glavi. Predložek v kazenski prostor je z leve strani poslal Oleg Šatov pa je z glavo premagal Raisa M'bolhija. V 29. minuti so bili nevarni Alžirci, ko je Islam Slimani z glavo nevarno meril v ruski gol, a je bil Igor Akinfejev na pravem mestu, Slimani pa tako ali tako v prepovedanem položaju.

Dvoboj se je nato preselil na sredino igrišča. Ob koncu prvega polčasa je bil spet nevaren Slimani, ki ga ruska obramba ni znala ustaviti. Njegov poskus v 43. minuti tekme pa je znova uspešno ubranil vratar Akinfejev. Alžirci so še iskali izenačenje, a so se Rusi na odmor izvlekli z golom prednosti.

V 47. minuti se je Aleksander Samedov sam znašel pred M'bolhijem, a se je alžirski vratar izkazal z lepo obrambo. V 60. minuti so se razveselili Alžirci. Aleksej Kozlov je na levi strani podrl Abdelmoumeneja Djaboua, sodnik je dosodil prosti strel, ki ga je izvajal Yacine Brahimi. Predložek je na glavo prejel Slimani, Akinfejev je napačno posredoval, Alžirci pa so izenačili. Izenačenje je prebudilo rusko reprezentanco, ki je pritiskala proti alžirskim vratom. Poskusi so se vrstili, precej dela je imel tudi M'bolhi, ki pa je skrbno čuval svoj gol. Capello je v igro poslal napadalno postavitev, a tudi ta sprememba ni bila dovolj za zmago, ki bi Ruse peljala v drugi del tekmovanja.

STA


Najbolj brano