“Ljudožercu” Suarezu devet tekem prepovedi

Mednarodna nogometna zveza je urugvajskemu nogometašu Luisu Suarezu prepovedala nastopanje na naslednjih devetih tekmah. Suarez je na tekmi proti Italiji med igro ugriznil nasprotnega igralca in si zaradi izpada po mnenju disciplinske komisije Fife prislužil devet reprezentančnih tekem prepovedi oziroma štiri mesece brez tekem.

Mednarodna nogometna zveza je urugvajskemu nogometašu Luisu Suarezu prepovedala nastopanje na naslednjih devetih tekmah Foto: Eurosport.Com
Mednarodna nogometna zveza je urugvajskemu nogometašu Luisu Suarezu prepovedala nastopanje na naslednjih devetih tekmah Foto: Eurosport.Com

RIO DE JANEIRO > S tem je 27-letni Urugvajec že končal nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, do konca oktobra pa ne bo smel igrati niti za Liverpool, kjer si sicer služi svoj nogometni kruh. Angleška liga sicer s tekmovanjem začenja že meseca avgusta. Poleg omenjene prepovedi igranja bo Suarez moral plačati še 100.000 švicarskih frankov kazni.

"Takšnega obnašanja na nogometnih igriščih preprosto ne moremo dopustiti," je ob tem danes v Rio de Janeiru dejal predsednik disciplinske komisije Fife Claudio Sulser.

Suarez je v torek na zadnji tekmi skupine med dvobojem za žogo v kazenskem prostoru ugriznil Giorgia Chiellinija, sodnik pa dejanja ni opazil. Fifa je nato prekršek naknadno priznala po ogledu posnetkov.

Suarez je že leta 2010 in lani ugriznil nasprotnega igralca in si takrat prislužil po sedem in deset tekem prepovedi. Zaradi rasističnih opazk proti Francozu Patricu Evraju je leta 2011 počival osem tekem.

STA


Najbolj brano