Senegalci presenetili Hrvate, Srbi zanesljivo proti Iranu

Na prvih današnjih tekmah svetovnega prvenstva v košarki v Španiji so presenečenje pripravili igralci iz Senegala, ki so v skupini B tesno premagali Hrvaško s 77:75. Manj razburljivo je bilo na drugi tekmi v skupini B, kjer je Srbija odpravila Iran s 83:70.

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica 

MADRID > Hrvaška je na prvi tekmi v Španiji že imela težave, a se je proti Filipinom rešila po podaljšku. Tokrat ni šlo, preveč sproščeni Hrvati so ob polčasu zaostajali za devet točk (32:41), do konca pa so razliko sicer zmanjšali, vendar do manj kot točke zaostanka niso prišli. Dario Šarić in Bojan Bogdanović sta bila s po 15 točkami najbolj učinkovita pri Hrvaški, pri Senegalu pa je bil nerešljiva uganka za tekmece Gorgui Dieng s 27 točkami.

Srbija je imela nekaj več dela z Iranom slovenskega selektorja Memija Bečirovića le v prvem polčasu, ko pa so v drugem delu Srbi naredili delni izid 17:0, je bilo iranskih upov konec. Iranu ni pomagal niti zelo razpoloženi Hamed Hadadi z 29 točkami in stoodstotnim metom za dve (10:10), kajti Srbija je imela več enakovrednih strelcev, najboljši pa je bil Nenad Bjelica z 18 točkami in desetimi skoki.

STA


Najbolj brano