Mehičani premagali Angolo, Ukrajinci pa Turčijo

Na svetovnem prvenstvu za košarkarje v Španiji so na današnji prvi tekmi v slovenski skupini D Mehičani brez težav premagali Angolo z 79:55, v skupni C pa je Ukrajina ugnala Turčijo s 64:58. V skupini D bo danes ob 20. uri tretjo tekmo na SP igrala tudi Slovenija, njena tekmica bo Južna Koreja.

 Foto: STA
Foto: STA

MADRID > Angola se je Mehičanom dobro upirala v prvem polčasu, ki so ga Afričani izgubili za točko. Toda nadaljevanje je bilo slabše, Mehika je nenehno povečevala prednost in na koncu prišla do visokih + 24. Prav toliko točk je zbral tudi najboljši mehiški igralec, Hector Hernandez, Gustavo Ayon pa je k prvi mehiški zmagi na tem SP prispeval dvojnega dvojčka s 17 točkami in 12 skoki. Pri Angoli sta po 13 točk dosegla Valdelicio Joaquim in Yanick Moreira.

Dvoboj Turčija - Ukrajina je bil bolj razburljiv in negotov do konca; polčas so za točko dobili Turki, izenačeno je bilo še v 30. minuti, v zadnji četrtini pa so bili bolj zbrani in natančni Ukrajinci. Oleksander Mišula je tekmo končal pri 19 točkah, Igor Zajcev pa pri 12. Pri Turkih pa je blestel Ömer Asik s 16 točkami in kar 20 skoki, Emir Preldžić je dodal 14 točk.

STA


Najbolj brano