Žbogar po drugem dnevu na drugem mestu

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po drugem dnevu olimpijskih iger v Rio de Janeiru v razredu finn na drugem mestu. Na prvem ga je prehitel Britanec Gilles Scott, ki je bil v današnjem prvem plovu drugi, na drugem pa prvi. Žbogar je bil po sedmem mestu v današnjem prvem plovu v drugem deseti.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je bil v tretjem plovu na 
olimpijskih igrah v Rio de Janieru sedmi, prvi pa je bil Francoz 
Jonathan Lobert. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je bil v tretjem plovu na olimpijskih igrah v Rio de Janieru sedmi, prvi pa je bil Francoz Jonathan Lobert. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIO DE JANEIRO > Scott, ki je letošnje olimpijske igre začel slabo, saj je bil v uvodnem plovu šele na 17. mestu, je že v drugem osvojil tretje mesto. Še boljšo formo je potrdil v današnjih dveh plovih. V prvem je bil pred njim le Francoz Jonathan Lobert, v drugem pa je pridobil še eno mesto ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku s šestimi točkami. Eno mesto je v drugo pridobil tudi Grk Ioannis Mitakis, tretji je bil Caleb Paine.

Žbogarju danes vetrovne razmere niso bile tako naklonjene kot včeraj. Izolan je bil sedmi in deseti, toda po zaslugi včerajšnjega prvega in tretjega mesta je še vedno v igri za kolajne. Po dveh tekmovalnih dneh je z 11 točkami na drugem mestu, na tretjem mestu je v skupnem seštevku Turk Alican Kaynar, ki ima 13 točk.

Jadralce v razredu finn v Riu čaka še šest plovov in nato še regata za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu v četrtek.

Žbogar je doslej na prejšnjih OI že osvojil dve kolajni, v Atenah 2004 je bil bronast, v Pekingu 2008 pa srebrn. Obakrat v razredu laser. V Londonu pred štirimi leti je v razredu finn končal na šestem mestu.

STA


Najbolj brano