Žbogar ohranil drugo mesto v skupni uvrstitvi

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je tudi po šestih odjadranih plovih na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ohranil drugo mesto v skupni uvrstitvi. Po 15. mestu v današnjem petem plovu je bil v šestem, ki ga je dobil Britanec Gilles Scott, deveti. Scott je tudi v vodstvu po tretjem tekmovalnem dnevu.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je bil v petem plovu na 
olimpijskih igrah v Rio de Janieru 15., vendar je v skupni 
uvrstitvi še vedno na drugem mestu.  Foto: Sailing Energy / World Sailing
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je bil v petem plovu na olimpijskih igrah v Rio de Janieru 15., vendar je v skupni uvrstitvi še vedno na drugem mestu.  Foto: Sailing Energy / World Sailing

RIO DE JANEIRO > Nosilec slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger se v močnem vetru, tudi v drugem današnjem plovu ni najbolje znašel, vendar ga je vseeno končal med deseterico. Zmage v šestem plovu se je veselil Scott, ki je bil najboljši že v četrtem plovu, Britanec pa je z 18 točkami najboljši tudi v skupni uvrstitvi.

Žbogar je še vedno v igri za medalje, saj je z 20 točkami zadržal skupno drugo mesto. Za petami sta mu s 34 točkami zmagovalec današnjega petega plova Madžar Zsombor Berecz, ki je bil v drugo sedmi ter Američan Caleb Paine, ki ima 36 točk, šesti plov pa je končal le za Scottom. Tretji je bil v njem Novozelandec Josh Junior.

Jadralce v razredu finn v Riu čakajo še štirje plovi in nato še regata za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu v petek.

Žbogar je doslej na prejšnjih OI že osvojil dve kolajni, v Atenah 2004 je bil bronast, v Pekingu 2008 pa srebrn. Obakrat v razredu laser. V Londonu pred štirimi leti je v razredu finn končal na šestem mestu.

STA


Najbolj brano