V domovino s telovadnim orodjem

Nemški telovadec Fabian Hambüchen, ki je osvojil zlato na drogu, si poleg medalje iz Ria želi odpeljati tudi orodje, torej drog. Kot kaže, mu bodo željo res uslišali.

Fabianu Hambüchenu se bo uresničila nekoliko nenavadna 
želja. Foto: Xinhua/Sta
Fabianu Hambüchenu se bo uresničila nekoliko nenavadna želja. Foto: Xinhua/Sta

RIO DE JANEIRO > Kot je povedal 28-letnik Fabian Hambüchen, ga je ta misel prešinila, ko se je po intervjujih, ki jih je imel po zmagi, s svojim kanadskim kolegom vrnil v dvorano, da bi fotografiral drog. “Rekel sem si: ej, stari, to reč moraš nabaviti. Neumno bi bilo, če bi tole zadevo kar pustil tukaj,” je povedal.

Za Jürgena Hambüchena je to prvo zlato, je pa na prejšnjih olimpijskih igrah prejel že dve odličji - v Londonu leta 2012 srebro, štiri leta pred tem na Kitajskem pa bron.

Telovadec si je zaželel, da bi orodje imelo častno mesto v dvorani v Wetzlarju, kjer trenira. Na drogu so že upodobljeni olimpijski krogi, sam pa bi dodal še svoj podpis. “In tako bo to unikat,” je pripomnil. O stroških Hambüchen ni preveč razmišljal. “Stalo bo okoli pet tisočakov," je ocenil in dodal, da je to obvladljivo. Proizvajalec športne opreme Spieth Gymnastics je Nemcu včeraj uresničil željo. Še več, saj mu za drog ne bo treba odšteti niti evra. “Formalno mora darilo potrditi še poslovodstvo. Fabiana podpiramo že leta in veseli smo za njegov dosežek v Riu," je za münchenski časnik “tz” povedal predstavnik Spieth Gymnastics, Jürgen Garziella.STA, RM


Najbolj brano