Tudi po devetem plovu Žbogar ostaja drugi

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je v devetem plovu v razredu finn na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil deveto mesto. V skupni uvrstitvi je 41-letni Izolan še naprej na drugem mestu z 48 točkami, v vodstvu je Britanec Giles Scott, ki ima 30 točk, tretji pa je Hrvat Ivan Kljaković Gašpić s 56.

 Foto: Stanko Gruden/Sta
Foto: Stanko Gruden/Sta

RIO DE JANEIRO > Tudi v razredu finn so jadralci dolgo čakali na svoj prvi današnji nastop, vetra pa je bilo še manj kot v ženski preizkušnji v razredu 470, le med šestimi in sedmimi vozli, v zaključku plova pa do deset vozlov. Najboljši slovenski jadralec, dobitnik dveh kolajn na olimpijskih igrah, vendar v razredu laser, je današnji plov začel dobro, saj je bil na prvi obratni boji še na petem mestu, žal pa nadaljevanje ni bilo tako uspešno. V cilj je prišel kot deveti, zmage pa se je veselil Argentinec Facundo Olezza Bazan, drugi je bil Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, tretji pa Urugvajec Alejandro Foglia Costa.

V skupni uvrstitvi je prvo mesto zadržal Scott, ki je v cilj prišel mesto za Žbogarjem in si je skorajda že zagotovil zlato kolajno, prvo v svoji karieri. Vse bližje kolajni je tudi član jadralnega kluba Burja, saj ima osem točk manj kot hrvaški jadralec, četrtouvrščeni Nizozemec Pieter-Jan Postma pa ima 69 točk.

Danes je na sporedu še deseti plov, po dnevu odmora pa se bodo v torek jadralci pomerili še v regati za kolajne.

STA


Najbolj brano