Savšek brez odličja, zlato v Francijo

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil šesto mesto in s tem za dve mesti izboljšal uvrstitev s prejšnjih OI v Londonu 2012.

Slovenski kanuist Benjamin Savšek se je uvrstil v finale 
slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Rio de 
Janeiru. Foto: Kajakaška Zveza Slovenije
Slovenski kanuist Benjamin Savšek se je uvrstil v finale slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Foto: Kajakaška Zveza Slovenije

RIO DE JANEIRO > Zlata v Riu pa se je veselil Francoz Denis Gagrgaud Chanut pred Slovakom Matejem Benušem in Japoncem Takuyo Hanedo.

Savška so mnogi pred olimpijsko preizkušnjo videli v vlogi favorita ne le za kolajno, temveč celo za zlato. Tekmovanje v Riu je začel stabilno, s četrtim mestom tako v kvalifikacijah kot v polfinalu. V finalu je v prvem delu proge veslal zelo dobro, bil dotlej najhitrejši - startal je kot sedmi od desetih -, nato pa v srednjem in spodnjem delu v 13. in 19. vratcih naredil dotik. Štiri kazenske sekunde pa so bile preveč za višjo uvrstitev.

Ljubljančan je na koncu za stopničkami oziroma za Japoncem Hanedo zaostal slabi dve sekundi. Na vrhu je Gargaut Chanut za 85 stotink sekunde ugnal Benuša, Hanedo pa za 3,27 sekunde. Nemec Sideris Tasiadis, ki je na OI 2012 osvojil srebro, danes pa bil najhitrejši v polfinalu, je v finalu z enim dotikom končal mesto pred Savškom.

Slovenija pa ima v Riu še tri svoja orožja na progi za slalom na divjih vodah. Kajakaš Peter Kauzer bo svoj polfinale veslal v sredo, v četrtek pa polfinalne preizkušnje čakajo še kajakašico Uršo Kragelj in dvojec Sašo Taljat/Luka Božič.

STA


Najbolj brano