Ponomarenko Janićeva deseta na 500 metrov

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v malem finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru osvojila drugo mesto na 500 metrov in se tako veselila skupnega desetega mesta na tej razdalji. Kajakašica Žusterne je s tem zaključila nastope na letošnjih igrah, njena najboljša uvrstitev pa je četrto mesto na najkrajši razdalji 200 m.

Špela Ponomarenko Janić Foto: Stanko Gruden/Sta
Špela Ponomarenko Janić Foto: Stanko Gruden/Sta

RIO DE JANEIRO > Špela Ponomarenko Janić (1:57,541) je danes znova počasneje začela, imela šele sedmi čas na polovici proge, nato pa spet dobro finiširala in ciljno črto prečkala kot druga za 22-letno Rusinjo Jeleno Janjušino (1:57,202).

“Želela sem si še en finale A, kar pa mi v sredo ni uspelo. Danes se je bilo izredno težko motivirati za ta finale B. Četrto mesto tukaj že imam in danes je bilo 9., 10. ali 11. mesto nekako nepomembno. Startala sem podobno kot kot v sredo, saj smo imele nasprotni veter in vedela sem, da bo treba na progi zdržati še 10 sekund več,” je po tekmi povedala 34-letna Koprčanka, ki je z najboljšo uvrstitvijo v karieri ob tretjem nastopu na igrah izpolnila zadane cilje, pa čeprav je bila vsega mesto oddaljena tako želene olimpijske kolajne.

Kot pravi tekmovalka Žusterne, je bila taktika podobna kot v predtekmovanju, ko je v zaključku lovila tekmice. “Lepše bi bilo, če bi to taktiko lahko uporabila v finalu. Žal mi je, a tudi četrto mesto na 200-metrski razdalji je super in sama si tukaj na igrah nimam kaj očitati,” je še povedala tekmovalka, ki se v domovino vrča v soboto, kjer jo čaka sinček Adam in kateremu so že posvečene vse misli, nato pa se bodo kmalu začele priprave na novo sezono.

Naslov iz Londona je ubranila aktualna svetovna in evropska prvakinja Danuta Kozak z Madžarske pred le 20-letno Danko Emmo Jorgensen in Novozelandko Liso Carrington, olimpijsko prvakinjo na 200-metrski tekmi. A tekmovalke od drugega do petega mesta je ločilo le 25 stotink sekunde, zato je o kolajnah odločal fotofiniš.

STA


Najbolj brano