Po dnevu odmora Mrakova in Macarolova v šestem plovu na 13. mestu

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 sicer zdaj na šestem mestu v skupnem seštevku, saj sta v današnjem šestem plovu prijadrali le do 13. mesta. Najhitrejši sta bili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, v skupnem seštevku pa še naprej vodita Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

 Foto: Sailing Energy / World Sailing
Foto: Sailing Energy / World Sailing

RIO DE JANEIRO > Tina Mrak in Veronika Macarol sta pred današnjim šestim plovom zasedli 2., 6., 5. in 4. mesto, v petem plovu pa sta bili diskvalificirani, kar jima je prineslo skupno peto mesto, vendar z realnimi možnostmi, da se vmešata v boj za kolajne, saj sta imeli Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrence na tretjem mestu le dve točki manj od slovenskih jadralk.

Če je bilo v petek, ko so v razredu 470 izvedli le en plov, preveč vetra, ga je bilo danes premalo. Na koncu so ga le dočakali, pihal je s hitrostjo 10 vozlov, vendar se Mrakova in Macarolova na regatnem polju v teh razmerah nista najbolje znašli. Že na prvi obratni boji sta zaostali za najboljšimi na 11. mestu, do konca plova pa sta izgubili še dve mesti. Dolgo sta vodili Čilenki Nadja Horwitz in Sofia Middleton, ki sta ob prihodu v cilj morali zadovoljiti z drugim mestom, do prvega pa sta prijadrali Vadlauvova in Ogarjeva. Tretji sta bili Nemki Annika Bochmann in Marlene Steinherr.

Najboljši slovenski jadralki sta v skupni uvrstitvi izgubili eno mesto in sta trenutno šesti z 29 točkami, v vodstvu sta Millsova in Clarkova, ki sta bili v šestem plovu osmi, z 21 točkami, tri več imata na drugem mestu Američanki Annie Haeger in Briana Provancha, tretji pa sta Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

V razredu finn danes nastopa tudi Vasilij Žbogar, ki je trenutno na drugem mestu v skupnem seštevku, Mrakovo in Macarolovo pa, če bo dovolj vetra, čakata še dva plova.

STA


Najbolj brano