Plavalkam 15. mesto na OI

Slovenska ženska štafeta na 4 x 200 m prosto je v olimpijskem bazenu v Rio de Janeiru z izidom 8:02,22 osvojila 15. mesto. V tekmovanju 16 najboljših ekip sveta so plavalke Janja Šegel, Anja Klinar, Tjaša Pintar in Tjaša Oder prehitele Španke. Z izidom 7:47,77 so bile najhitrejše Američanke.

Anja Klinar Foto: Stanko Gruden/Sta
Anja Klinar Foto: Stanko Gruden/Sta

RIO DE JANEIRO > "Sama sem s svojim nastopom zelo zadovoljna, saj sem plavala najhitreje v življenju. Vesela sem tudi, da nam je uspelo prehiteti Španke," je po tekmi povedala Pintarjeva, za katero je bil to tudi edini olimpijski nastop: "Zelo sem vesela, da sem dobila olimpijsko priložnost in upam, da bom na naslednjih igrah nastopala tudi v posamični disciplini."

Slovenski judoist Mihael Žgank je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v kategoriji do 90 kg izgubil svojo prvo borbo in ostal brez uvrstitve.

Kakšno sekundo je za svojimi dosežki zaostala Anja Klinar, ki je večer pred tem nastopala v polfinalu na 200 m delfin. "Tam nisem bila povsem zadovoljna s končnim dosežkom, a očitno sem že v predtekmovanju, ko sem presegla pričakovanja, na zadnjih 50 metrih dala od sebe vse. Zato sem zvečer verjetno nekoliko počasneje začela. Ponoči nato nisem spala in danes je bilo težko, vesela pa sem, da je zdaj konec. Težko je plavati, ko se enkrat izprazniš."

Gorenjka je s tem razkrila tudi, da bo četrtkov nastop na 800 m prosto izpustila in šesti dan iger bo edina Slovenka v vodi Tjaša Oder, nosilka bronastega odličja v tej disciplini z letošnjega EP v Londonu.

STA


Najbolj brano