Nizozemskega telovadca po ponočevanju nagnali domov

Nizozemca Yurija van Gelderja, nekdanjega svetovnega prvaka na krogih, kljub uspešnemu kvalifikacijskemu nastopu ne bo videti v olimpijskem finalu. Neobrzdanega telovadca, ki je naslovnice z ekscesi polnil že v preteklosti, je nizozemska ekipa predčasno poslala domov, potem ko je sobotni uspeh proslavil s celonočnim popivanjem.

Yuri van Gelder (v sredini) bo moral zapustiti prizorišče 
olimpijskih iger. Foto: STA
Yuri van Gelder (v sredini) bo moral zapustiti prizorišče olimpijskih iger. Foto: STA

RIO DE JANEIRO > Nizozemci so svojim tekmovalcem prepovedali nevarne izlete v Rio in pitje alkohola, Yuri van Gelder pa je prekršil obe pravili. Z nočne turneje po mestu se je v olimpijsko vas vrnil šele ob zori in priznal, da je užival alkohol.

“To je grozno za Yurija, a tako vedenje je nesprejemljivo,” je najnovejši prestopek 33-letnega telovadca komentiral vodja nizozemske ekipe Maurits Hendriks.

Van Gelder, ki je leta 2005 osvojil tako evropski kot svetovni naslov, je leta 2009 šel še nekoliko dlje kot v Riu. Tri dni pred državnim prvenstvom je zaužil kokain, s čimer si je prislužil suspenz ter ostal brez službe v nizozemski vojski. Po sodnih bitkah je vendarle dobil priložnost, da se kvalificira za igre v Londonu, a mu to ni uspelo.

Van Gelder je po incidentu v Riu napovedal, da bo “dogodke najprej predelal v svojem ožjem krogu in nato podal pojasnilo”.

STA


Najbolj brano