Mrakova in Macarolova po drugem dnevu četrti

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 sta po drugem dnevu olimpijskih bojev v Rio de Janeiru na petem mestu, potem ko sta drugi današnji plov končali kot četrti. V skupni razvrstitvi vodita Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši tudi v četrtem plovu.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v 
današnjem prvem plovu v razredu finn drugega dne olimpijskih bojev v Rio de Janeiru v cilj prišli kot peti. Foto: Sailing Energy / World Sailing
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v današnjem prvem plovu v razredu finn drugega dne olimpijskih bojev v Rio de Janeiru v cilj prišli kot peti. Foto: Sailing Energy / World Sailing

RIO DE JANEIRO > Svoj drugi današnji nastop, v prvem plovu sta bili peti, sta Mrakova in Macarolova začeli na petem mestu, nato sta nekaj časa jadrali na šestem, po zadnjem obratu pa sta pridobili dve mesti ter četrti plov končali na četrtem mestu. Kljub temu sta v skupnem seštevku izgubili eno mesto in sta zdaj peti, vendar z enakim številom točk, 11, kolikor jih imata tudi Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, zmagovalki tretjega plova in Francozinji Camille Fralecointre in Helene Defrance, ki sta bili v četrtem plovu tretji.

Po dveh tekmovalnih dneh sta v vodstvu Alehova in Powiejeva s šestimi točkami, ki sta do trenutnega prvega mesta prišli zahvaljujoč zmagama v današnjem četrtem in včerajšnjem drugem plovu. Na drugem mestu sta Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka, ki imata osem točk.

Jadralke v razredu 470 bodo v Riu odjadrale še šest plovov in nato še regato za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu v četrtek.

Mrakova in Macarolova sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji.

STA


Najbolj brano