Mrakova in Macarolova po prvem dnevu na tretjem mestu

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli s tretjim mestu v skupni razvrstitvi. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti, v vodstvu pa sta po prvem dnevu Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta odlično 
začeli olimpijske boje v Rio de Janieru. V uvodnem plovu v 
razredu 470 sta bili pred njima le Japonki Yoshida Kondo in 
Miho Yoshioka.
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta odlično začeli olimpijske boje v Rio de Janieru. V uvodnem plovu v razredu 470 sta bili pred njima le Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka.  

RIO DE JANEIRO > Najboljši slovenski jadralki Mrakova in Macarolova sta današnji uvodni dan v razredu 470 bolje odjadrali v prvem plovu, ko sta bili pred njima le Kondo in Yoshioka, tretji pa sta bili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti, vseeno pa sta po prvem tekmovalnem dnevu z osmimi točkami na tretjem mestu.

Najbolj zadovoljni sta današnji dan končali Kondova in Yoshioka, pred Mrakovo in Macarolovo sta na drugem mestu s sedmimi točkami Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši v drugem plovu. V njem sta tretje mesto osvojili Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Jadralke v razredu 470 bodo v Riu odjadrale še osem plovov in nato še regato za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu v četrtek.

Mrakova in Macarolova sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji.

STA


Najbolj brano