Mrakova in Macarolova diskvalificirani, kljub temu ostajata peti

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku; v današnjem edinem plovu sta zasedli 19. mesto, kar je doslej njuna najslabša uvrstitev na olimpijski regati na morju pred Rio de Janeirom. Po tekmovanju pa sta bili zaradi protesta ruskih tekmic diskvalificirani.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 
470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku. Foto: Sailing Energy / World Sailing
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku. Foto: Sailing Energy / World Sailing

RIO DE JANEIRO > Slednje ni spremenilo njune skupine uvrstitve, pred tem sta zasedli 2., 6., 5. in 4. mesto in se jima današnja regata črta iz skupne uvrstitve. Rusinji sta protestirali zaradi kontakta z njuno jadrnico, Slovenki pa sta zaradi protesta Rusinj že med tekmo delali kazenske obrate.

Po petih plovih v razredu 470 vodita Britanki Hannah Mills in Saskia Clark (12 točk), na drugem sta Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioko, na tretjem Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (vse po 15 točk). Trenutno petouvrščena slovenska posadka je zbrala 17 točk, tako kot četrtouvrščeni Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

V soboto je za jadralke razreda 470 prost dan, s tekmovanjem bodo nadaljevale v nedeljo s predvidenimi tremi plovi. Za jadralce v razredu finn je bil prost dan petek, Vasilij Žbogar, ki je skupno drugi, ter ostali njegovi tekmeci bodo s tekmovanji nadaljevali v soboto.

STA


Najbolj brano