Med zaseženimi preprodajanimi vstopnicami tudi take, namenjene Olimpijskemu komiteju Slovenije

Brazilski spletni portal UOL poroča, da so med vstopnicami, ki so jih zasegli v preiskavi zaradi nezakonite preprodaje, bile tudi take, namenjene Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS). Na OKS pravijo, da jim ni znano, kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih.

RIO DE JANEIRO > Brazilski spletni portal UOL poroča, da so med vstopnicami, ki so jih zasegli v preiskavi zaradi nezakonite preprodaje, bile tudi take, namenjene Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS). Na OKS pravijo, da jim ni znano, kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih.

Kot so pri OKS zapisali v sporočilu za javnost, so vse vstopnice, ki so jih potrebovali za sponzorski program, goste in agencijo Kompas, porabili oziroma jih še imajo.

Po poročanju UOL je brazilska policija pri Ircu Kevinu Jamesu Mallonu, direktorju podjetja THG, zasegla 823 vstopnic, med njimi naj bi bile tudi vstopnice za prestižni finale nogometnega turnirja na sloviti Maracani, namenjene OKS.

V sredo je kot strela z jasnega udarila vest o aretaciji predsednika Združenja evropskih olimpijskih komitejev Irca Pata Hickeyja zaradi domnevne vpletenosti v ilegalno preprodajo olimpijskih vstopnic. Hickey je še isti dan začasno umaknil z vseh funkcij, povezanih z vodenjem olimpijskih komitejev oz. zvez. Vodenje evropskih olimpijskih komitejev pa je začasno v skladu s svojo funkcijo prevzel podpredsednik, Slovenec Janez Kocijančič.

Po podatkih policije je bilo samo za slovesnost ob odprtju iger v Riu de Janeiru na črnem trgu v obtoku za 7200 evrov vstopnic. Predaja naj bi potekala v nekem hotelu v Barri. Skupno naj bi vrednost prodanih vstopnic za najbolj gledane dogodke na igrah presegla 2,8 milijona evrov.

Brazilska policija je zaznala vpletenost irskega olimpijskega komiteja v preprodajalsko afero. Ta naj bi posredoval večino vstopnic podjetju THG, ki jih je potem skušal preprodati kot vstopnice z lažnimi paketi dobrodošlice. Ti paketi so stali tudi 8000 ameriških dolarjev, kar je bistveno več od prvotnih cen.

Policija po poročanju omenjenega brazilskega portala sumi, da je tudi slovenski komite pomagal THG. Povezava do tega pa naj bi bilo podjetje Global Cartan, ki je pooblaščeno za prodajo vstopnic v Sloveniji in 35 drugih državah. Preiskovalcem je Cartan padel v oči potem, ko so odkrili 13 preprodanih kart z logom tega podjetja.

Po poročanju portala je tako naslednja stopnja v preiskavi ta, da odkrijejo, kako so karte, ki so jih olimpijski komiteji prejeli od podjetja Cartan, prišli v roke THG.

V OKS so v sporočilu za javnost zapisali, da so pred tremi leti podpisali pogodbo z z ameriškim podjetjem Cartan Tours, ki je tako dobil pravico do prodaje vstopnic v Sloveniji. Okvirno ceno vstopnic, ki jih Slovenija potrebuje, so organizatorju iger posredovali pred dvema letoma, natančno število pa Cartan Toursu pred letom dni.

STA


Najbolj brano