Član Moka aretiran zaradi nezakonite prodaje vstopnic

Brazilske oblasti so danes v Riu de Janeiru aretirale člana Mednarodnega olimpijskega komiteja Pata Hickeyja. Slednjemu očitajo nezakonito preprodajo olimpijskih vstopnic, 71-letni Hickey, ki je tudi predsednik evropskih olimpijskih komitejev, pa je že zaprosil za premestitev v bolnišnico, saj se je ob aretaciji slabo počutil.

RIO DE JANEIRO > Mok aretacije zaenkrat še ni potrdil, po poročanju irske televizije RTE pa naj bi policisti danes v Riu priredili novinarsko konferenco.

Prejšnji teden so oblasti aretirale Irca, ki sicer vodi britansko podjetje, ki tiska vstopnice, saj je imel pri sebi več kot 1000 olimpijskih vstopnic po previsokih cenah.

Poleg omenjenega Irca so aretirali tudi njegovo prevajalko, podjetje pa je bilo v preprodajo na črnem trgu vpleteno že v času svetovnega nogometnega prvenstva 2014.

Samo za slovesnost ob odprtju je bilo na črnem trgu v obtoku za 7200 evrov vstopnic. Predaja naj bi potekala v nekem hotelu v Barri. Skupno naj bi vrednost prodanih vstopnic za najbolj gledane dogodke na igrah presegla 2,8 milijona evrov.

STA


Najbolj brano