Znana tržaška picerija znova na udaru finančne straže

Finančna straža ima ponovno opravka s Pietrom Savaresejem, lastnikom picerije Peperino v Ul. Coroneo, zaradi preiskave o nezakonitem pranju umazanega denarja organiziranega kriminala (mafije in kamore) v gostinskih lokalih v Italiji.

Finančna straža ima ponovno opravka s Pietrom Savaresejem, lastnikom picerije Peperino v Ul. Coroneo, zaradi 
preiskave o nezakonitem pranju umazanega denarja organiziranega kriminala (mafije in kamore) v gostinskih lokalih 
v Italiji. Foto: Vir: Tripadvisor
Finančna straža ima ponovno opravka s Pietrom Savaresejem, lastnikom picerije Peperino v Ul. Coroneo, zaradi preiskave o nezakonitem pranju umazanega denarja organiziranega kriminala (mafije in kamore) v gostinskih lokalih v Italiji. Foto: Vir: Tripadvisor

TRST > Primorski dnevnik piše, da je imel Pietro Savarese že pred tremi leti opravka z roko pravice, ko so ga obdolžili davčne utaje v višini 360.000 evrov v letih 2008 in 2009; naposled pa je bil oproščen.

Preiskava pa se vsekakor ni zaključila in osebje finančne straže se je dopoldne spet oglasilo v restavraciji t.i. “skupine Peperino”, ki delujejo v Trstu, Vidmu, Veroni, Pordenonu, Milanu, Neaplju in Coneglianu. Finančna straža je iz nekaterih restavracij odnesla elektronske stroje, s pomočjo katerih naj bi podjetja, ki so upravljala posamezne restavracije, sistematsko prikrivala dobršen del prihodkov. Računalniki-blagajne so imeli po poročanju časnika vgrajeno programsko opremo, ki je dovoljevala dvojno vodenje računov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano