Zasegli 180.000 kozmetičnih izdelkov s Kitajske

Italijanska finančna policija je pri Vilešu zasegla 180.000 kozmetičnih izdelkov s Kitajske, ki jih je prevažal tovornjak iz Slovenije. Izdelki so bili brez ustreznih informacij ter garancijskih in varnostnih potrdil, poroča Il Piccolo.

Italijanska finančna policija je pri Vilešu  zasegla 180.000 
kozmetičnih izdelkov s Kitajske, ki jih je prevažal tovornjak iz 
Slovenije Foto: Vir: Il Piccolo
Italijanska finančna policija je pri Vilešu zasegla 180.000 kozmetičnih izdelkov s Kitajske, ki jih je prevažal tovornjak iz Slovenije Foto: Vir: Il Piccolo

GORICA > Tovornjak iz Slovenije so ustavili med kontrolo v Vilešu. V vozilu so bila rdečila za ustnice, laki za nohte, glavniki, električne naprave za osebno higieno in drugo, a brez informacij in ustreznih garancijskih in varnostnih potrdil. Dve osebi je finančna straža ovadila, poroča Il Piccolo.

Izdelki so prišli s Kitajske prek koprskega pristanišča, uvozilo jih je podjetje s sedežem v Sloveniji. Kozmetiko so carinili v Ljubljani, nato pa so jo napotili na podjetje s sedežem v Neaplju. Izdelki so bili namenjeni na italijanski trg, pri čemer bi kršili italijansko in evropsko zakonodajo o kozmetiki, poroča Il Piccolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano