Zaradi prostitucije zaprli masažni center

Masažni center Hongkong v goriški ulici Trento je (spet) zaprt. Preiskovalni sodnik goriškega sodišča je odredil preventivni zaseg centra, aretirali pa so 38-letno Kitajko in njenega 58-letnega partnerja.

Masažni center v goriški ulici Trento je moral zapreti vrata. Foto: Pierluiigi Bumbaca
Masažni center v goriški ulici Trento je moral zapreti vrata. Foto: Pierluiigi Bumbaca

GORICA > Masažni center, ki je bil za stranke odprt od 10. do 23. ure, je po novem zapečaten. Goriški policisti in finančni stražniki so že dlje časa spremljali dogajanje in tudi dokumentirali intenzivno delo mladih kitajskih “maserk”, katerim je občasno pomagala tudi vodja centra, 38-letna Luo Shuiying. Dejavnost je bila namenjena izključno moškim, vključevala pa je spolne storitve po ugodnih cenah. Večji del zaslužka je končal pri lastnici in njenem partnerju, 58-letnem Wuju Shuizengu, ki je bil formalno zaposlen v centru.

Center se ni prvič znašel pod drobnogledom preiskovalcev. Luo Shuiying, nosilka dejavnosti v omenjenem centru od februarja do oktobra lani, se je že takrat soočila z zaprtjem centra. Preiskovalci so lokal novembra lani vrnili goriškima lastnikoma, ki sta ga kmalu zatem dala v najem drugi kitajski državljanki, dejansko pa sta z dejavnostjo nadaljevala prej omenjena kitajska partnerja.

Po podatkih policije naj bi to dokazovalo tudi dejstvo, da je bila za informacije in naročila na voljo prav številka Luo Shuiying, njen partner pa je skrbel za dekleta in jim nosil v lokal tudi hrano. Goriška izkušnja ni bila prva, saj je imel Wu Shuinzeng podoben center že prej v Padovi, Luo Shuiying pa je storitve oglaševala na številnih spletnih straneh. Prav ona naj bi po opravljenih storitvah od strank pobirala denar.

Kot navaja goriška kvestura, so v mestu in okolici zaprli že osem masažnih centrov, v preiskavi so se znašli številni osumljenci, zasegli pa so tudi večje vsote denarja. S finančno preiskavo pa nadaljujejo, saj sumijo, da so nosilci nezakonitih dejavnosti tudi davčni utajevalci. SK


Najbolj brano