Zaradi gradbenih del prometne težave na letališču v Ronkah

V Ronkah bodo ta in prihodnji konec tedna zaznamovale prometne težave. V okviru gradnje intermodalnega terminala ob ronškem letališču bodo namreč drevi zaprli za promet državno cesto št. 14 - Ulico Aquileia - pred letališčem.

V Ronkah bodo ta in prihodnji konec tedna zaznamovale 
prometne težave. Foto: Ambrož Sardoč
V Ronkah bodo ta in prihodnji konec tedna zaznamovale prometne težave. Foto: Ambrož Sardoč

RONKE > Zaprtje ceste bo podjetju Ici Coop, ki izvaja gradbena dela, omogočilo postavitev nadhoda, ki bo prečkal državno cesto in bo potnikom omogočal prehod z letališča do intermodalne postaje in obratno, poroča Primorski dnevnik.

Dela se bodo začela danes zvečer. Ko bo pristalo zadnje letalo, bodo cesto zaprli, nakar bodo delavci začeli postavljati nadhod, ki bo dolg 425 metrov. Letališče bo povezoval z večnadstropnim parkiriščem, avtobusno postajo in železniško postajo. Dela (in torej zapora ceste) bodo trajala vso noč in se bodo predvidoma zavlekla do torka. Nadaljevala se bodo med petkom, 27. oktobra, in nedeljo, 29. oktobra.

Kako pa lahko potniki pridejo do letališča? Za tiste, ki prihajajo iz Trsta, bo vhod iz krožišča, ki omogoča dostop do avtoceste; vozniki bodo morali zaviti proti parkiriščema P1 in P2 in nato nadaljevati do letališča. Kdor prihaja iz Benetk pa bo do letališča prišel po obvozu skozi Pieris in Škocjan ter po povezovalni cesti, ki pokrajinsko cesto št. 19 povezuje z letališčem, svetuje Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano