Zapirajo še en tržaški butik

V Trstu konec leta zapirajo več butikov, ki so tam delovali dolga leta. Poleg butikov La Coquette in Serli, bodo zaprli butik Arbiter. Z razprodajami so že začeli, trajale pa bodo še nekaj mesecev, poroča Il Piccolo.

Trst bo ostal še brez enega od poznanih butikov. Foto: Andraž Gombač
Trst bo ostal še brez enega od poznanih butikov. Foto: Andraž Gombač

TRST >Butik v centru Trsta vodi 50-letni Gianluca Kostoris. Kot je povedal za Il Piccolo, so se v zadnjih letih stroški poslovanja povišali, število kupcev pa se je zmanjšalo. “V zadnjih desetih letih smo bili priča splošni krizi sektorja, pa tudi spremembam navad glede oblačenja,” je povedal za Il Piccolo. Določen tip oblačil sedaj ni več del osnovne garderobe, pravi Gianluca Kostoris, nove generacije pa oblačila raje kupujejo v outletih, velikih trgovinah in prek spleta.

Družina Kostoris ima grške korenine in je iz Krfa v Trst prišla leta 1921, ko so odprli tudi prvi butik na Korzu. Trgovino je leta 1987 prevzel Gianluca Kostoris. Povedal je, da so bila sicer najboljša leta za butik v 60. in 70. letih minulega stoletja. Leta 1971 so tako odprli še butik ob Borznem trgu, v katerega je zaradi bližine gledališča Verdi k njim zašla tudi kakšna pevka, vodja orkestra, pa tudi turisti, a ne ti, ki prihajajo s potniškimi ladjami, je povedal Gianluca Kostoris. Nato so leta 2013 zaprli butik na Korzu, kjer so med drugim prodajali oblačila znamk Salvatore Ferragamo, Kiton, Burberry in Aquascutum, saj se je lastnik stavbe odločil, da prenovi palačo, sedaj pa zapirajo še drugi butik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano