Zakonca sta v Zadru 43-letno žensko psihično in fizično mučila

Tožilstvo v Pulju je v četrtek obtožilo zakonca, ker sta deset mesecev v Poreču v suženjskem odnosu zadrževala 43-letno žensko iz Slavonije in jo prisilila, da je zanju brezplačno delala na njunem domu in v restavraciji ter jo sistematično psihično in fizično trpinčila. Zakonca sta se lani priselila v Poreč iz okolice Zadra.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

ZAGREB > Tožilstvo bremeni 32-letnika in njegovo 31-letno soprogo kaznivega dejanja trgovanja z ljudi in protipravnega odvzema prostosti ter povzročanja hudih telesnih poškodb. Na telesu nesrečne ženske sta ugašala cigarete in jo tudi polila s solno kislino.

Tožilstvo je na spletni strani zapisalo, da sta žensko tudi dušila, ko sta ji na glavo dala plastično vrečko, in jo večkrat zabodla in porezala z nožem. Moški jo je nekajkrat pretepel, nato pa sta jo zaklenila v neprimernem prostoru brez hrane in vode.

Delati naj bi morala zaradi odplačila dolga

Zakonca sta v središču Zadra odprla gostinski objekt, v katerem sta zaposlila 43-letnico in jo namestila v skladiščnem prostoru. Od septembra lani do sredine letošnjega julija je morala opravljati vsa dela v gostilni in v njunem domu, ne da bi ji karkoli plačala.

Trdila sta, da mora zanju delati zaradi odplačila dolga in izkoriščala dejstvo, ker finančno ni bila zmožna samostojnega življenja. Nadzirala sta njen mobilni telefon in ji tudi grozila, da se bosta maščevala njeni družini, če bo odšla.

Moški je od julija letos v priporu, njegovo soprogo pa so medtem izpustili iz pripora, a ima prepovedano približevanje 43-letnici.

Hrvaški mediji so julija poročali, da je žensko rešila njena družina, ki je prišla v Poreč, potem ko je 43-letnica uspela priti do drugega mobitela in jih poklicati na pomoč.

Zlomljena čeljust, zlomljena rebra, poškodba ušesa ...

Zdravniki so ji operirali zlomljeno čeljust, imela je tudi tri zlomljena rebra, hudo poškodbo ušesa in razbito arkado ter neštete podplute po celem telesu. Ženska, ki je visoka 170 centimetrov, je imela zgolj 49 kilogramov, ko so jo rešili.

Sosedi nasilnih gostincev v Poreču so lani in letos večkrat videvali 43-letnico v slabemu stanju, a so mislili, da je zasvojena z mamili, so še poročali hrvaški mediji. Policiji naj bi prijavili nasilje, potem ko so videli, da je tudi otrok zakoncev udaril 43-letnico. Pri tem pa je povedal, da jo lahko pretepa, ker to počne tudi oče.

STA


Najbolj brano