Za poplave naj bi bil kriv tudi potok Ključ

V nedeljo zvečer je Trst zajela silovita nevihta. Središče mesta je bilo poplavljeno, promet je bil ohromljen. V trgovinah in lokalih je nastala škoda. Tržaški župan Roberto Cosolini je dejal, da je za poplave kriv potok Ključ oziroma podzemno dno kanalizirane struge, na katerem se že mnogo desetletij nabirajo odpadki, poroča Primorski dnevnik.

V nedeljo zvečer je Trst zajela silovita nevihta. Foto: Il Piccolo/Francesco Bruni
V nedeljo zvečer je Trst zajela silovita nevihta. Foto: Il Piccolo/Francesco Bruni

TRST > Občinska uprava bo Deželo Furlanijo Julijsko krajino zaprosila, naj oškodovanim trgovcem in gostincem nameni finančna sredstva. “Ni izključeno, da bomo trgovcem pomagali tudi z občinskimi sredstvi,kar se je že zgodilo v preteklosti,” je dejal župan Roberto Cosolini pred včerajšnjim sestankom s stanovskimi organizacijami Confesercenti, Confcommercio, Confartigianato, SDGZ in CNA.

Ob močnih nalivih se stalno dogaja, da se jaški napolnijo in povzročajo poplave. Cosolini je dejal, da je za to kriv potok Ključ oziroma podzemno dno kanalizirane struge, na katerem se že desetletja nabirajo odpadki, poroča Primorski dnevnik. “Podjetje Acegas je že izdelalo študijo za očiščenje te struge, ki pa zahteva večmilijonsko investicijo. Tega še ni naredil nihče. Del intervencije naj bi izvedli v sklopu 50-milijonske investicije za obnovo starega pristanišča, za preostali del bi potrebovali druge naložbe,” je včeraj povedal Cosolini.

V ponedeljek zjutraj je bilo sicer poplavljeno tudi pritličje Mestne hiše. Kritiki so izpostavili tudi nedavno obnovljeni trg Ponterosso, ki je bil prav tako poplavljen.

Spletno uredništvo


Najbolj brano