Nesreči je botrovala človeška napaka

Dobrih pet ur po trčenju, v katerem se je lažje poškodovalo osem oseb, sta bila openska tramvaja v torek zgodaj popoldne na območju med Lajnarji in Ferlugi še vedno tesno povezana v kovinski objem, šele po 14. uri so ju gasilci z nemajhnim naporom ločili, poroča Primorski dnevnik.

Oba poškodovana tramvaja so v Trstu nabavili daljnega leta 
1935: šele po podrobnejšem pregledu bo mogoče izvedeti, 
kolikšna je gmotna škoda. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Oba poškodovana tramvaja so v Trstu nabavili daljnega leta 1935: šele po podrobnejšem pregledu bo mogoče izvedeti, kolikšna je gmotna škoda. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Z rezalnikom so porezali vlečni kavelj enega od dveh tramvajev, ki se je zagozdil v drugega, po podrobnejšem pregledu podvozja pa so vozniku končno dali znak, da lahko enega od dveh modrih vlakcev s tramvajem št. 407 začne vleči proti Opčinam.

Oba poškodovana tramvaja so v Trstu nabavili daljnega leta 1935: šele po podrobnejšem pregledu bo mogoče izvedeti, kolikšna je gmotna škoda.

Za nesrečo je kriva človeška napaka, kdo jo je zagrešil, pa po poročanju Primorskega dnevnika še ni znano. Zataknilo naj bi se pri komunikaciji med trojico zaposlenih pri prevoznem podjetju. Mehanik, ki je upravljal tramvaj št. 404, je bil na poskusni vožnji, kakršne opravljajo vsak dan, da bi preverili, ali je pri določenem tramvaju vse v redu. Ko so na progi med Trstom in Opčinami trije tramvaji, ki opravljajo redno vožnjo, promet urejajo semaforji. Ko se jim pridruži še četrti tramvaj na poskusni vožnji, pa pobudo prevzame osebje, ki z operativnega centra podjetja Trieste Trasporti po radijskih frekvencah daje navodila posameznim voznikom, dodaja časnik. Vprašanje je, ali je napako storil omenjeni mehanik, ki bi bil moral drug tramvaj počakati pri openskem križišču; ali je morda zgrešil voznik tramvaja, ki je prehitro zapustil postajo pod Ferlugi; ali pa je nekdo po radiu po pomoti obema naznanil, da imata prosto pot. Okoliščine morata razčistiti tako podjetje kot lokalna policija, ki obravnava nesrečo, sklene Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano