Veterinar trdi, da ne ve ničesar o truplih psov

Primer najdbe mrtvih psov na cesti Vodnjan-Fažana še vedno vznemirja. Vsi lastniki, ki so do zdaj identiricirali svoje pse, ki so umrli od starosti ali so bili evtanazirani, so za Glas Istre potrdili, da so pse pripeljali v Veterinarsko ambulanto Franco v Vodnjanu.

 Foto: Glas Istre/M. Mijošek
Foto: Glas Istre/M. Mijošek

PULJ > Trupla psov so, namesto da bi bila odpeljana v Zagreb na sežig, končala na travniku ob cesti Vodnjan-Fažana, kjer jih je opazila kolesarka.

Lastnik vodnjanske veterinarske ambulante Franco Bonassin, ki se je včeraj pogovarjal tudi s policijo, je za Glas Istre dejal, da ne ve ničesar o omenjenih psih. Za Glas Istre je povedal, da ne more potrditi, da je katerikoli od omenjenih psov bil v njegovi ambulanti in da to, kar se jim očita, ni točno.

Na trditev novinarjev Glasa Istre, da sta vsaj dva lastnika prepoznala svoja psa, ki sta jih pripeljala v njegovo ambulanto, se je odzval, da so to zelo čudne navedbe in da jih je potrebno preveriti.

Vprašali so ga še, kako skrbi za odvoz živalskih ostankov, glede na izjavo pomočnika direktorja podjetja Agroproteinka, ki je za Glas Istre dejal, da vodnjanska ambulanta, čeprav ima z njimi sklenjen dogovor, nikoli ni zahtevala odvoza živalskih ostankov. “Dogovor z Agroproteinkom imam že leta, to z živalskimi ostanki pa gre na valove. To, da jih nisem poklical, pomeni, da ga niti ni bilo,” je za Glas Istre dejal Bonassin.

V predhodnem pogovoru je sicer za Glas Istre dejal, da ne ve, kako so ti psi končali ob cesti, saj ima “dogovor z Agroproteinkom, ki občasno od njega prevzema živalske ostanke”. Pomočnik direktorja Agroproteinke Zlatko Heruc pa je za Glas Istre povedal, da je “večkratno preverjanjem vsebine ugotovljeno, da Veterinarska ambulanta Franco ni nikoli od njih naročila odvoza kakršnihkoli živalskih ostankov, niti odvoza omenjenih trupel psov.”

Zato se postavlja vprašanje, kam vodnjanska veterinarska ambulanta odlaga živalske ostanke, na odgovor pa bo treba dati veterinarska inšpekcija, še dodaja Glas Istre.

Spletno uredništvo


Najbolj brano