V twingu prevažala 25 pasjih mladičev iz Madžarske

V prtljažniku sta moški in ženska prevažala 25 psičkov različnih pasem, ki sta jih kupila na Madžarskem in sta jih nameravala prodati v Italiji. Načrte so jima prekrižali goriški karabinjerji, ki so mladiče zasegli, njiju pa so ovadili zaradi nezakonite trgovine in slabega ravnanja z domačimi živalmi, poroča Primorski dnevnik.

V prtljažniku sta moški in ženska prevažala 25 psičkov 
različnih pasem, ki sta jih kupila na Madžarskem in sta jih 
nameravala prodati v Italiji. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
V prtljažniku sta moški in ženska prevažala 25 psičkov različnih pasem, ki sta jih kupila na Madžarskem in sta jih nameravala prodati v Italiji. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Avtomobil znamke renault twingo, v katerem sta se peljala 31-letni moški in ženska z bivališčem v Turinu, so karabinjerji opazili okrog 4.30. Ko je voznik zagledal karabinjerje, je skušal pobegniti, na krožišču pri Štandrežu pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. V nesreči sta bila 31-letnika laže ranjena. Ko so karabinjerji prišli na prizorišče nesreče, so pregledali avtomobil. V prtljažniku so našli večjo škatlo, v kateri je bilo kar 25 pasjih mladičev. Dokumentov za prevoz živali 31-letnika nista imela, psički so bili videti sestradani. Karabinjerji so moškega in žensko ovadili, mladiče so zasegli in jih odpeljali v center za zdravljenje živali, še piše časnik.

Spletno uredništvo