V tržaških šolah ne bo več “etničnih jedi”

V tržaških šolah ne bodo več stregli jedi drugih narodov, ampak bo odslej poudarek na tipičnih italijanskih jedeh. Na meniju tako ne bo več ne avstrijskih klobas in torte sacher ne kitajskega riža in piščanca, poroča Il Piccolo.

 V tržaških šolah ne bodo več stregli  jedi drugih narodov, 
ampak bo poudarek na tipičnih  italijanskih jedeh. Foto: Wikipedia
V tržaških šolah ne bodo več stregli jedi drugih narodov, ampak bo poudarek na tipičnih italijanskih jedeh. Foto: Wikipedia

TRST > Nova politična oblast v Trstu je sprejela ukrepe glede šolskih menz: na meniju bodo tipične italijanske jedi. Nekdanja tržaška administracija je namreč v šolah uvedla projekt “različnih okusov” in šolarji so imeli večkrat letno na meniju jedi različnih narodov, poroča Il Piccolo. Sedaj pa kitajskega riža s piščancem, arabskega kuskusa, ameriškega kosila z ocvrtim krompirjem, čevapčičev, avstrijske klobase in saher torte ne bo več na meniju. Danes bodo v tržaških šolah postregli s tržaškim menijem, 9. februarja prihodnje leto z menijem iz Sardinije, 27. marca bo na vrsti tipična jed iz Piemonta, 4. maja pa iz Lombardije, poroča Il Piccolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano