V soboto noč popustov v Trstu

V soboto ob 21. uri bo na sporedu četrtfinalna tekma evropskega nogometnega prvenstva, v kateri se bosta pomerili Italija in Nemčija. Ob tej priložnosti bo v Trstu noč popustov, so sporočili iz občine. Pobudi se je pridružilo veliko trgovin v središču mesta. Tekmo bodo namreč številni spremljali na televizijskih zaslonih v barih, poroča Il Piccolo.

Noč popustov v Trstu Foto: Vir: Il Piccolo
Noč popustov v Trstu Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > Možje in partnerji bodo večinoma pred televizorji, njihove žene in dekleta pa lahko v tem času odidejo po nakupih in moške pustijo, da si v miru ogledajo nogometno tekmo. Trgovine bodo zaprle svoja vrata šele ob 1. uri zjutraj.

V parkirnih hišah Foro Ulpiano, Silos, v garažni hiši pri glavni bolnišnici, trgovskem centru Il Giulia in pri Sv. Jakobu bo parkirnina ob tej priložnosti znašala 2 evra za celo noč, se pravi od 19. ure do 7. ure naslednjega dne. Ugodnejše bodo tudi cene v parkirni hiši Park San Giusto, kjer bo parkiranje od 19. do 8. ure stalo 5 evrov, enourno parkiranje pa 1,50 evra.

Glavne ulice v centru mesta Korzo, Trg Tommaseo, ulice Roma, Mazzini, Imbriani, Genova, San Lazzaro, della Zonta, Cadorna, Diaz, Cavana in Madonna del Mare bodo v soboto zaprte za promet od 18. do 1. ure.

Pozno popoldne bodo v središču mesta ulične prireditve, med njimi tek z visokimi petami za ženske in tek z japonkami/natikači za moške ob 21.30. Pravila za ženske so jasna: čevlji morajo imeti vsaj 8-centimetrske pete (polne pete ali škornji niso dovoljeni). Tekaška proga je dolga 80 metrov, poteka pa od križišča med Korzom in Ulico Roma do Ulice San Spiridione. Vpisovanje je brezplačno in je možno do sobote ob 12. uri.

Spletno uredništvo


Najbolj brano