V bolnišnici živi že 36 let

V psihiatrični bolnišnici na Rabu že 36 let gostijo moškega brez identitete. Perica je ime, ki so mu ga nadeli in na katerega se odziva, njegovo pravo ime pa je že od leta 1980, ko so ga kot najstnika našli, ko je traval v okolici mesta Drniš, popolna neznanka.

Hrvaško ministrstvo za zdravje ne namerava več pokrivati 
stroškov za moškega brez identitete, ki že 36 let prebiva v 
psihiatrični bolnišnici na Rabu.  Foto: Hanza Media/Jutarnji.Hr
Hrvaško ministrstvo za zdravje ne namerava več pokrivati stroškov za moškega brez identitete, ki že 36 let prebiva v psihiatrični bolnišnici na Rabu.  Foto: Hanza Media/Jutarnji.Hr

RAB > Kot poroča jutarnji.hr, je Perica trenutno ujet v oblaku birokratskih zapletov, saj hrvaško ministrstvo za zdravje ne namerava več pokrivati stroškov njegovega bivanja na psihiatriji na Rabu, ker nima zdravstvenega zavarovanja.

A vse kaže, da bo iskanje začasne namestitve za Perico trd oreh. V Centru za socialno delo iz Drniša pravijo, da tega ne morejo storiti, saj moški nima identitete. Tako je ponovno stekla policijska preiskava, ki v minulih letih, kar zadeva iskanje identitete moškega, ni obrodila sadov.

Perico, ki ima že od rojstva težave v duševnem razvoju, so našli leta 1980, ko je kot najstnik sam, brez dokumentov in nesposoben govorne komunikacije taval v okolici Drniša. Kaj se je z njim dogajalo pred tem, policija ni uspela ugotoviti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano