V Zadru prijeli moškega zaradi večletnega posiljevanja hčerke

Zadrsko tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Zadrčanu zaradi večletnega trpinčenja njegove družine. Preiskavo so razglasili za tajno zaradi okoliščin, ki vključujejo incest in pedofilijo. Lokalni mediji poročajo, da je moški več let posiljeval svojo starejšo hčerko, ki naj bi kot mladoletnica rodila tudi njegovega otroka.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ZADAR > Moškega, ki je v svojih poznih 40 letih, so prijeli konec julija, potem ko je mlajša sestra zaupala dogodke v družini svojemu fantu ter potem na njegovo pobudo ovadila očeta. Nasilje v družini je potekalo več let, mati pa je o vsem molčala, je poročal novičarski portal zadarski.hr.

Portal dodaja, da so se grozljive scene dogajale v stanovanjskem bloku v enem zadrskih naselij ter da je policija večkrat posredovala, ker so se sosedje pritoževali zaradi hrupa v stanovanju veččlanske družine. Policija je nekajkrat ovadila očeta zaradi kaljenja reda in miru ter zaradi družinskega nasilja.

V zadrski socialni službi so dejali, da niso vedeli za kakršnokoli nasilje v družini. Potrdili so, da je družina prejemala njihovo denarno nadomestilo. Ko je mladoletnica rodila, ni želela povedati, kdo je oče otroka, v socialni službi pa so menili, da gre za posledico mladostniške nepazljivosti, piše današnji Večernji list.

Hrvaški mediji so povezali dogodke v Zadru z avstrijskim primerom Josefa Fritzla, ki je imel svojo hčerko 24 let za seksualno sužnjo in zaprto.

"Zadrskega Fritzla" sumijo petih kaznivih dejanj, med njimi spolnega trpinčenja in izkoriščanja otrok. Grozi mu od leta do deset let zapora.

STA


Najbolj brano