V Umagu posilila 19-letnico

Po vztrajnem poizvedovanju novinarjev so policisti iz hrvaške Istre potrdili posilstvo 19-letnice iz notranjosti Istre, ki se je zaradi sezonskega dela v turizmu začasno preselila v Umag. Potrdili so tudi aretacijo dveh oseb, 68-letnika in 19-letnika, ki je sin funkcionarke na umaški policijski postaji.

Fotografija je simbolična. Foto: Pietro Naj-Oleari
Fotografija je simbolična. Foto: Pietro Naj-Oleari

UMAG > “Nismo takoj obvestili javnosti zaradi varovanja zasebnosti in dostojanstva žrtve,” so za časnik Il Piccolo sporočili policisti.

Po uradni verziji dogodkov sta se 18. maja 68-letnik in 19-letnik z dekletom spoznala v baru v Umagu, kjer sta ji ponudila prevoz do doma. Ta je prevoz sprejela in se usedla v mercedesa, ki ga je vozil 68-letnik, toda namesto, da sta jo odpeljala domov, sta jo zapeljala do restavracije v bližini doma 19-letnika, kjer sta se več ur spolno izživljala nad njo. Nato sta jo naložila v avtomobil in jo sredi noči pustila na eni od cest v Umagu. Dekle je takoj poklicalo policijo, ki so jo kmalu odpeljali v puljsko bolnišnico na pregled h ginekologu.

Takoj po dogodku so se v Umagu razširile govorice o posilstvu, v katerega naj bi bila vpletena dva znana lokalna gostinca.

Prijatelji 19-letnika pa so pisanju Il Piccola postregli z drugačno zgodbo. Dekle naj bi pristalo na spolni odnos z njima. “Naš prijatelj je zelo priljubljen med ženskami, zato se mu ni treba zatekati k nasilju za kakšno uro spolnih užitkov,” piše časnik.

Oba domnevna posiljevalca sta bila po zaslišanju preiskovalcev izpuščena iz pripora in se bosta branila s prostosti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano