V Istri aretirali pedofila iz Trsta

V Šišanu v Istri so aretirali pedofila iz Trsta, ki je pred dvema letoma pobegnil, da bi se izognil zaporni kazni sedmih let in treh mesecev, na katero so ga zaradi spolne zlorabe mladoletnika obsodili na goriškem sodišču. B. C. je zdaj v zaprt v zaporu v Pulju, kjer čaka, da ga bodo hrvaške oblasti izročile italijanski policiji, poroča Primorski dnevnik.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

TRST, PULJ> Vodja goriškega letečega oddelka Claudio Culot je za Primorski dnevnik povedal, da je bil moški obsojen na zaporno kazen, ker je v letih 2007 in 2008 trikrat spolno zlorabil mladoletnega dečka, ki je imel takrat osem oziroma devet let. Do zlorabe je prišlo na barki v Gradežu, moški je bil družinski prijatelj dečkovih staršev. Sojenje na goriškem sodišču se je zaključilo leta 2015, vendar je obsojeni takoj zatem pobegnil.

Goriški preiskovalci so moškega začeli iskati v raznih marinah, ugotovili so, da je bil leta 2015 s svojim avtomobilom udeležen v prometni nesreči na Hrvaškem. Sumiti so začeli, da bi se moški lahko nahajal v tujini. Ker je pokojnino unovčeval v Trstu, so ga policisti dva meseca čakali pred njenim vhodom, a ga ni bilo na spregled. Vzpostavili so stik s hrvaškimi kolegi, pridobili pa so tudi mednarodni nalog za prijetje, ki je zadnjih nekaj let veljaven tudi na Hrvaškem. Ko je bila vsa dokumentacija pripravljena, so se odločili za izvedbo aretacije, je povedal Culot. Preiskovalci so ugotovili, da je imel pobegli moški barko v neki marini v Istri in da je bil v stiku z nekim prijateljem. Ravno ta je s pomočjo GPS naprave, ki so jo skrivaj namestili na njegov avtomobil, policiste pripeljal do obtoženega, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano